Tin Kaurić je dvostruki prvak Hrvatske u akvatlonu

Tin Kaurić je dvostruki prvak Hrvatske u akvatlonu

Proteklog vikenda održala su se prva dva natjecanja u ovoj triatlon sezoni, i to Prvenstva Hrvatske u sprint akvatlonu u subotu 18.7. te dan poslije 19.7. u nedjelju u standardnom akvatlonu.

Akvatlon predstavlja natjecanje u više sportova koje se sastoji od kontinuiranih elemenata plivanja i trčanja, temeljeno na testiranju izdržljivosti natjecatelja. Natjecatelji počinju s dionicom plivanja te prilikom njena završetka prelaze kroz tranziciju (skidanje plivačke kape i naočala, te oblačenje tenisica za trčanje) u trčanje. Dužina dionica plivanja i trčanja varira ovisno o tipu natjecanja. Kod sprint akvatlona pliva se u pravilu 500 metara te trči 2,5 kilometara, dok se kod standardnog akvatlona pliva 1 kilometar te trči 5 kilometara. Na određenim natjecanjima postoji i kombinacija trčanja, plivanja pa ponovo trčanja. Konačan rezultat formira se prema zbrajanju oba elementa i tranzicije. Akvatlon predstavlja disciplinu triatlona jer se u akvatlonu prelaze jednake dužine plivanja i trčanja kao i u triatlonu, ali naravno bez bicikla. Ovaj format natjecanja službena je disciplina Europske i Svjetske triatlon federacije (ETU i ITU), koji na godišnjoj razini organiziraju europska i svjetska prvenstva.

Član Triatlon kluba Velika Gorica Tin Kaurić odnio je dvostruku pobjedu u apsolutnoj kategoriji i time postao prvak Hrvatske u sprint i u standardnom akvatlonu.

U izuzetno jakoj konkurenciji s odličnim plivanjem i još boljim trčanjem u oba dana Tin je suvereno pobijedio sve natjecatelje. S dvostrukom krunom potvrdio je da je jedan od najboljih natjecatelja u Hrvatskoj u ovoj disciplini u posljednjih nekoliko godina.

Nažalost, potvrdu dobre forme neće moći pokazati na europskim i svjetskim natjecanjima s obzirom na to da su zbog COVID-19 situacije sva otkazana u ovoj sezoni.

Link na rezultate

 

Leave a Reply

Copyright © 2021. Sva prava pridržana. | Izrada web stranice sveujednom