Izvještaj sa PH u sprint akvatlonu i standardnom akvatlonu, Osijek 2023

Izvještaj sa PH u sprint akvatlonu i standardnom akvatlonu, Osijek 2023

Ovaj vikend održala su se dva Prvenstva Hrvatske u disciplini akvatlona – sprint akvatlon (500m plivanja i 2,5km trčanja) i standardni akvatlon (2,5km trčanja, 1km plivanja i 2,5km trčanja), na Biljskom jezeru kod Osijeka.

Već tradicionalna natjecanja u akvatlonu označila su kraj prvog dijela triatlonske sezone i bila su izuzetno uspješna za našeg sportaša Tina Kaurića, člana TRIATLON KLUBA VELIKA GORICA.

Prvog dana, 15.07. u disciplini sprint akvatlona Tin je zauzeo ukupno drugo mjesto i time postao viceprvak Hrvatske. U izuzetno teškim uvjetima za sve sportaše, gdje je u kasnim popodnevnim satima temperatura vode bila 30C, a zraka 34C činilo je ovo natjecanje vrlo izazovnim i zahtjevnim. Tin je dobrim plivanjem i odličnim trčanjem na kraju završio drugi u apsolutnom poretku za Prvenstvo Hrvatske. Uz malu taktičku pogrešku na plivanju i izvrsnim trčanjem Tin je uspio osvojiti apsolutno 2. mjesto na PH, dok je u kategoriji M25 osvojio 1. mjesto.

Drugi dan, 16.07. u disciplini standardnog akvatlona u jutarnjim satima krenulo je natjecanje trčanjem na 2,5 km gdje je Tin od starta zauzeo vodeću poziciju koju nije ispustio do kraja natjecanja. Prvim vremenima trčanja i drugim vremenom plivanja ukupno je osvojio 1. mjesto u apsolutnoj kategoriji Prvenstva Hrvatske, te isto tako 1.mjesto u kategoriji M25.

De facto rezime natjecanja za Tina je osvojeno 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u standardnom akvatlonu, te 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u sprint akvatlonu.

Ova natjecanja bila su i provjera forme pred nastup na Europskom prvenstvu u akvatlonu koje će se održati u mjestu Menen u Belgiji krajem kolovoza. Sada predstoji mjesec dana priprema za natjecanje i podizanje forme za kvalitetniji i rezultatski dobar nastup na predstojećem EP.

Link na rezultate – sprint akvatlon

Link na rezultate – standardni akvatlon

WhatsApp-Image-2023-07-17-at-12.20.43-1
Orientation: 1
« od 5 »

Leave a Reply